Shining Silver Haze to połączenie Haze, Skunk i Northern Light
Od momentu, kiedy dwóch braci zaczęło hodować sativy z całego świata w latach 70-tych, palacze marihuany byli im prawdziwie wdzięczni za istnienie odmiany o nazwie Haze. Początkowo, była to kulminacja całych lat hodowania tysięcy nasion z Kolumbii, Meksyku, Tajlandii i południowych Indii. W końcu geny Haze dotarły do Holandii, gdzie zostały poddane kolejnym krzyżowaniom, aby w końcu stworzyć szczytowe osiągnięcie nowoczesnych odmiany sativa.
Po dotarciu do Holandii, wraz z klasycznymi już odmianami Skunk, para hodowców zabrała się do pracy celem stworzenia super hybrydy, która łączyłaby słodki smak i haj Haza z krótkim czasem kwitnienia indici. Poprzez połączenie genów Haze, Skunk i Northern Genetics jeden z hodowców stworzył jeden z pierwszych klasyków odmian Haze - Super Silver Haze.
Od tego czasu, te wczesne geny rozprzestrzeniły się i było krzyżowane dalej. Royal Queen Seeds z dumą prezentuje wszystkim koneserom sativy swoją własną wersję - Shining Silver Haze. Wyrastająca do 100cm wysokości indoor - bardzo niewiele, jak na Haza - nasza hybryda osiągnie do 200cm wysokości w uprawie outdoor. Ta roślina potrzebuje dużo światła, aby w pełni się rozwinąć i osiągnąć swój pełny potencjał.
Ponadprzeciętne zbiory I krótki okres kwitnienia
Feminizowana Shining Silver Haze da zbiory rzędu 600-650g na roślinę outdoor i do 650g/m² pod lampą 600W. Kwitnienie zajmuje od 9 do 11 tygodni, więc całkiem nieźle jak na Haza. Jest bardzo niewiele odmian Haze, które mogą osiągnąć charakterystyczny, słodki smak i mocny haj w mniej, niż 10 tygodni, ale Shining Silver Haze nie jest zwyczajnym Hazem.
Super Silver Haze – Słodki smak I mózgowe efekty
W paleniu Shining Silver Haze jest po prostu fantastyczny. Palacze pokochają natychmiastowy haj umysłowy, który poczują z każdym buchem z jointa lub bonga. Efekt Haze uderzy Ci prosto i wprawi Cie w prawdziwie hazowom kontemplację. W smaku dym jest zadowalający, a Twoje kubki smakowe nie będą się mogły doczekać jego super słodkiego smaku.