The RQS Blog

.


By Luke Sumpter

Nawet jeżeli nie jesteś wielkim fanem drinków, musisz przyznać, że Margarita jest na prawdę wyśmienita. Jeśli zgodzisz się, że nie może być nic lepszego niż odświeżająca mieszanka tequili z sokiem z limonki w gorący dzień, przygotuj się na zmianę zdania! Marihuana wynosi to doświadczenie na całkiem nowy poziom!

Oto bardzo prosty przepis na fantastyczną Marihuanową Margaritę. Najpierw opiszemy wam w jaki sposób nasycić wysokoprocentową tequilę bardzo dobrej jakości ziołem, następnie wytłumaczymy w jaki sposób wymieszać drinki i jak najlepiej podawać je do spożycia.

AKTYWACJA THC W KONOPIACH INDYJSKICH: DEKARBOKSYLACJA

Dekarboksylacja marihuany to proces, w którym pod wpływem działania wysokiej temperatury kwas karboksylowy THCA (który nie jest psychoaktywny) przemienia się w THC, które jest odpowiedzialne za haj. Jeśli nie przeprowadzisz tego procesu, Twoja Margarita może mieć trochę mniej mocy niż byś sobie życzył.

Na szczęście dekarboksylacja marihuany jest banalnie prosta do przeprowadzenia. Najpierw rozgrzej swój piekarnik do temperatury maksymalnie 120°C. Następnie, wykorzystując najlepiej papier do pieczenia, rozsyp drobno zmieloną marihuanę na blasze i wstaw do piekarnika na 27 minut. Po tym czasie wszystkie pożądane kanabinoidy w suszu zostaną aktywowane i jest on gotowy do dalszego użycia.

SKŁADNIKI:

- Tequila (najlepiej biała);

- Jeden duży słoik z nakrętką;

- Ilość zmielonego zioła wystarczającą aby wypełnić ww. słoik w ¾;

- Cztery limonki;

- Słoiczek miodu;

- Kielichy lub inne szklanki do Margarity;

- Blender;

- Tarka o małych oczkach;

- Kostki lodu;

- Sól gruboziarnista;

CZĘŚĆ PIERWSZA: W JAKI SPOSÓB SKUTECZNIE NASYCIĆ TEQUILĘ MARIHUANĄ?

1. Weź zakręcany słoik i wypełnij go w około trzech-czwartych pojemności swoim ulubionym gatunkiem zioła, najlepiej sprawdzają się tutaj drobno zmielone kwiatostany. Wlej do słoika dostateczną ilość tequili, aby przykryć całą zgromadzoną tam marihuanę, następnie go szczelnie zakręć. Mocno i dokładnie wstrząśnij słoikiem aby dokładnie wymieszać zioło z alkoholem.

2. Znajdź chłodne i ciemne miejsce, gdzie możesz przechować słoik przez kilka tygodni, w celu dokładnego przegryzienia się jego zawartości. Rekomendujemy aby trwało to minimum jeden tydzień, trzy tygodnie są optymalne. W trakcie tego czasu należy raz po raz mocno wstrząsnąć słoikiem, aby dobrze wymieszać jego zawartość.

Po upłynięciu odpowiedniej ilości czasu, należy dokładnie odsączyć miksturę. Filtr do kawy nadaje się do tego celu wyśmienicie. Twoja nasycona marihuaną tequila powinna mieć bardzo ładny, złoty kolor, gdy będzie już gotowa do dalszego użycia.

3. Niektórzy mogą preferować złotą tequilę od białej, jednak może uczynić to cały proces odrobinę trudniejszym. Złota tequila ma już swoja charakterystyczną, bursztynową barwę, więc po samej ocenie koloru ciężko będzie określić, kiedy alkohol i marihuana są już dostatecznie przegryzione. Jednak głównym powodem, dla którego zalecane jest użycie białej tequili zamiast złotej, są względy estetyczne. Dzięki temu, na koniec jesteśmy w stanie podać drinka o przyjemnej, zielonej barwie, która idealnie pasuje do jego nazwy!

CZĘŚĆ DRUGA: SPOSÓB PRZYGOTOWANIA MARIHUANOWEJ MARGARITY

1. Wsyp do blendera jedną lub dwie szklanki kostek lodu i dodaj od czterech do ośmiu łyżek miodu.

2. Wyciśnij od dwóch do trzech świeżych limonek, ich sok dodaj do mikstury.

3. Weź przygotowaną wcześniej nasyconą marihuaną tequilę i dodaj do mikstury w ilości zależnej od upodobania. Oczywiście im więcej dodasz alkoholu, tym mocniejszy wyjdzie Ci drink.

4. Włącz blender i miel całą zawartość aż nabierze gładkiej konsystencji.

CZĘŚĆ TRZECIA: SPOSÓB PODAWANIA MARIHUANOWEJ MARGARITY

Margarity są tradycyjnie podawane w schłodzonym szkle. Możesz schłodzić swoje szklanki w lodówce odpowiednio wcześniej. Niektórzy lubią pić Margaritę z solą na krawędzi szklanki, inni bez, kwestia upodobania. Jeśli chcesz je zaserwować w taki tradycyjny sposób, przed nalaniem drinka delikatnie zamocz krawędzie szklanki w wodzie, po czym umieść je w rozsypanej na talerzyku soli.

Pokrój limonkę w cienkie plasterki i zrób w nich delikatne nacięcia, następnie umieść po jednym kawałku na każdej ze szklanek. Teraz już możesz wlać do nich swoją Margaritę do pełna.

Opcjonalnie możesz zetrzeć trochę skórki z limonki i w celach dekoracyjnych posypać nią każdego drinka, które są już gotowe do podania Twoim gościom.

Delektujcie się swoją wyśmienitą Marihuanową Margaritą!

Masz 18 lat lub więcej?

Treści na RoyalQueenSeeds.com są odpowiednie jedynie dla osób dorosłych i są zarezerwowana dla osób pełnoletnich.

Upewnij się, że znasz prawo obowiązujące w swoim kraju.

Klikając WEJDŹ, potwierdzasz,
że masz ukończone
18 lat lub więcej.