By Miguel Ordoñez

Wszyscy tutaj wiemy, że konopie indyjskie to zaiste epicka roślina. Możesz się w nią ubrać, możesz zalać nią swoje auto, możesz jeść jej nasiona i dostarczyć sobie mnóstwo wartości odżywczych, no i oczywiście możesz palić lub jeść jej kwiaty zarówno dla zabawy jak i w celach leczniczych. Jedną z najprzyjemniejszych rzeczy, jaką można z nimi zrobić, to gotowanie, więc przedstawiamy wam przepis na dwanaście pierwszorzędnych bananowych babeczek - idealnych na dobry początek dnia!

Kwiaty konopi indyjskich pachną fantastycznie, aż ślinka cieknie. Pomimo że mogą pachnieć jak jabłkowe cukierki z syropem klonowym lub cytryną, limonką i granatem, wcale nie są smaczne do jedzenia na surowo. Na szczęście, w trakcie gotowania można połączyć pierwszorzędny aromat z dużo lepszym smakiem, na przykład w postaci soczystej, słodkiej babeczki.

Słyszeliście o tych przepisach przekazywanych z pokolenia na pokolenie? To jest właśnie jeden z nich. Zdrowa rozkosz która da Ci dość energii na pierwszą część dnia jeżeli zjesz ją na śniadanie.

Jednak najpierw, jeżeli do gotowania z marihuaną podchodzisz poważnie i chcesz wyciągnąć maksimum aromatu w swoich wypiekach i innych, musisz przygotować jedną rzecz, niezbędną do tego przepisu:

NASYCONY MARIHUANĄ OLEJ

Aby przygotować swoje babeczki, będziesz do tego potrzebował nasyconego marihuaną oleju. Mamy przepis dla dwóch, oliwy z oliwek i oleju kokosowego. Oliwa z oliwek będzie bardziej subtelna, jednak olej kokosowy może dodać ekstra egzotyczną nutę do babeczek.

Jeżeli z jakiegoś powodu nie chcesz przygotowywać oleju, możesz zwyczajnie użyć dekarboksylowanej marihuany - drobno zmielona będzie najlepsza w tym wypadku. Dekarboksylacja to proces podgrzewania w celu aktywacji zawartych w nim psychoaktywnych składników, takich jak nasze ukochane THC. W tym celu równomiernie rozsyp drobno zmieloną marihuanę na blasze i piecz ją w piekarniku w temperaturze 120°C przez niecałe pół godziny. Jeżeli zdecydujesz się na tę metodę, sprawdź w jaki sposób możesz dodać marihuanę do babeczek na końcu przepisu.

marijuana muffin

PRZEPIS

Nasycone marihuaną babeczki bananowe w dwunastu porcjach.

Czas przygotowania około 15 minut. Czas pieczenia około 15 minut.

CO POTRZEBA?

Narzędzia

Duża miska do mieszania

Średnia miska do mieszania

Duża łyżka

Taca z foremkami do babeczek na 12 sztuk

Mikser elektryczny

Składniki

1 ½ szklanki samorosnącej mąki

½ łyżeczki sody oczyszczonej

½ szklanki brązowego cukru

½ szklanki dobrze zmiażdżonych bananów

½ szklanki nasyconego marihuaną oleju

1 lekko roztrzepane jajko

¾ szklanki mleka

125 gram lekkiego serka kremowego

Drobno starta skórka z cytryny lub pomarańczy

2 łyżki stołowe cukru pudru

1. Rozgrzej swój piekarnik do temperatury 180°C, następnie pokryj tłuszczem foremki na tacy do babeczek.

2. W dużej misce dokładnie wymieszaj ze sobą mąkę, sodę oczyszczoną i cukier, następnie zrób krater po środku.

3. W średniej misce dokładnie wymieszaj ze sobą zmiażdżone banany, olej, jajko i mleko.

4. Wlej bananową miksturę do przygotowanego wcześniej krateru w dużej misce i dokładnie wymieszaj ze sobą aż uzyskasz możliwie jednolitą strukturę.

5. Równomiernie rozlej przygotowaną masę do natłuszczonych foremek na tacy do babeczek

6. Piecz w piekarniku przez piętnaście minut lub do momentu aż wykałaczka wetknięta w środek jednej z nich wyjdzie czysta. Po upieczeniu wyciągnij z piekarnika i odstaw do ostygnięcia.

Studzenie jest opcjonalne, niektórzy uwielbiają gorące babeczki z zimnymi lodami w jednej misce!

7. Korzystając z elektrycznego miksera ubij serek razem z tartą skórką wybranego rodzaju i cukrem pudrem do momentu aż jest lekki i puszysty.

8. Równomiernie rozłóż serek na wierzchu każdej z babeczek.

Zjedz.

Baw się dobrze.

 

OPCJONALNIE: GDY STOSUJESZ MIELONĄ MARIHUANĘ

Aby skorzystać z tego samego przepisu z użyciem dekarboksylowanego suszu, będziesz musiał uszczknąć nieco mokrej zawartości aby rozprowadzić w niej susz.

1. W tym celu przygotuj najpierw babeczki według powyższego opisu, zapamiętaj teksturę ciasta, powinna być dość gruba.

2. Za drugim razem dodaj do przepisu szklankę zmielonych ziół, dodatkowe pół łyżeczki sody oczyszczonej i dodatkowe jajko.

3. Pamiętając oryginalną teksturę, porównaj ją z tym ciastem co otrzymałeś teraz.

4. Jeżeli ciasto wciąż jest za suche, dodaj więcej mleka, tylko nie za dużo!

5. Piecz tak jak w powyższym przepisie.

Pamiętaj, że marihuanowe smakołyki potrzebują od pół godziny do dwóch aby zadziałać z pełną mocą, dlatego uważaj aby nie zjeść ich za dużo! Bądź odpowiedzialny, delektuj się hajem, upewnij się również, że ci których częstujesz, doskonale wiedzą co jest w środku! Życzymy udanego gotowania!

Masz 18 lat lub więcej?

Treści na RoyalQueenSeeds.com są odpowiednie jedynie dla osób dorosłych i są zarezerwowana dla osób pełnoletnich.

Upewnij się, że znasz prawo obowiązujące w swoim kraju.

Klikając WEJDŹ, potwierdzasz,
że masz ukończone
18 lat lub więcej.