Taco to świetna propozycja na różnego rodzaju imprezy, mogą umilić niejeden wieczór w gronie przyjaciół. Tutaj znajdziesz prosty sposób na to, jak dodać im trochę dodatkowego kopa, dzięki uwzględnionej w przepisie marihuanie. Upewnij się tylko, że każdy zdaje sobie sprawę, co właśnie zamierza zjeść!

Taco to pyszna przekąska, która została doceniona i ma swoich fanów na całym świecie. Niezależnie od tego, czy dwie sztuki służą jako przystawka, czy też cały ich talerz jest daniem głównym, zawsze są tak samo smaczne i satysfakcjonujące.

Ta terapeutyczna wersja inspirowanego meksykiem specjału uniesie cię w górę lekkim niczym motyl. Twój umysł osiągnie stan błogiej celebracji, natomiast ciało i organizm zanurzą się w głęboki relaks.

Przepis jest banalnie prosty, wcześniej jednak musisz przygotować nasycone marihuaną masło lub olej. Poniżej znajdziesz linki do naszych na nie receptur!

CANNABUTTER

NARZĘDZIA

Średniej wielkości patelnia lub rondel

Deska do krojenia

Ostry nóż

Średniej wielkości miska

Szpachelka kuchenna

SKŁADNIKI

150 gram nasyconego marihuaną masła lub oliwy z oliwek (preferencyjnie)

500 gram mielonej wołowiny

10 chrupiących tortilli do taco z mąki kukurydzianej

1 mała czerwona cebula

1 mała zwyczajna cebula

2 ząbki czosnku. Jeżeli lubisz to daj więcej, 6 również nikomu nie zaszkodzi.

1 saszetka mieszanki przypraw do taco*

1 mały słoik przecieru pomidorowego - nie używaj sosu pomidorowego, konsystencja będzie za rzadka i więcej farszu wyląduje na spodniach niż w żołądku.

*to jest łatwa metoda, możesz też użyć oryginalnych przypraw:

3 liście laurowe

1 łyżeczka meksykańskiego oregano

1 łyżeczka kminku

1 łyżeczka chilli w proszku. To będzie wersja łagodna, jeżeli lubisz bardzo pikantnie, dodaj dużo więcej.

PRZYGOTOWANIE

1. Pokrój cebulę w drobną kostkę, postaraj się przy tym nie pokroić również swoich palców.

2. Obierz a następnie zmiażdż ząbki czosnku, po czym pokrój je w drobną kostkę.

3. Rozpuść połowę masła konopnego na patelni czy rondlu ustawionym na średnim ogniu, następnie małym kawałeczkiem cebuli oceń, czy tłuszcz jest już dostatecznie rozgrzany. Na rozgrzany tłuszcz wrzuć całą cebulę, gdy już się zeszkli to przełóż ją do miski. Nie zapomnij mieszać cebuli szpachelką w trakcie smażenia, aby uniknąć przypalenia.

4. Do usmażonej cebuli dodaj mieszankę przypraw, zmiażdżony czosnek i przecier pomidorowy. Dobrze wymieszaj i odstaw na bok.

5. Na patelni rozpuść pozostałą ilość masła.

6. Na rozgrzany tłuszcz wrzuć mieloną wołowinę, mieszaj ją i rozdzielaj szpachelką aż nie osiągnie brązowego koloru. Jeżeli nie poświęcisz jej dość czasu i uwagi, mogą zrobić ci się z niej klopsy lub pozostać większe grudy. Mięso powinno mieć jak najrzadszą teksturę i mieć równy brązowy kolor.

7. Na patelnię dodaj przygotowaną wcześniej mieszankę cebuli, przypraw i pomidorów, po czym bardzo dokładnie wymieszaj w trakcie smażenia. Zmniejsz ogień na mniejszy i pozwól się temu wszystkiemu dusić pod przykryciem przez około 15 minut, od czasu do czasu mieszając.

8. W ten sposób przygotowany farsz nakładaj do tortilli i już można serwować, smacznego!

Jeżeli przygotowywałeś swoją mieszankę przypraw, pamiętaj aby wyciągnąć liście laurowe!

W ten sposób przygotowany farsz można wykorzystać nie tylko do taco, ale również miękkich tortilli lub burrito.

 marijuana taco

Wedle uznania, na koniec posyp wszystko tartym serem i serwuj z sałatką. Twoje przepyszne i powodujące niezły zawrót głowy danie jest już gotowe do degustacji. Pamiętaj tylko, że na efekt działania możesz poczekać nawet około dwóch godzin!

Koszyk

Zawiera GRATISOWE przedmioty

Brak produktów

Dostawa € 0.00
Suma € 0.00

Zamawiam