Kiedy zbliża się dzień zbiorów, w powietrzu czuć podekscytowanie. Inwestujemy dużo czasu, pieniędzy i miłości, aby zapewnić idealne warunki dla naszych cennych roślin. Bądźmy szczerzy, gdy tylko trichomy zaczną zmieniać kolor, większość z nas czuje ożywienie i nie może doczekać się przycinania, suszenia i konserwacji.

Pierwszym krokiem po zbiorach jest przycinanie. To może być naprawdę cudowna rzecz. Po niezliczonych godzinach przycinania jak prawdziwy artysta, możesz zadawać sobie następujące pytanie:

„Co zrobić z dużą ilością liści i słabszej jakości pąków?”

How to Make Highly Potent Cannabutter

Logiczne jest, że chcemy wykorzystać całe THC i inne kannabinoidy dostarczane przez nasze rośliny. Jednym ze sposobów wykorzystania pozostałości roślin jest produkcja pysznego i mocnego masła konopnego. Ten artykuł krok po kroku przeprowadzi Cię przez proces przygotowywania masła metodą długiego gotowania na wolnym ogniu. Jeśli naprawdę chcesz przygotować masło, które jest mocne, smaczne i całkowicie naturalne, nie szukaj dalej i wypróbuj ten przepis. Zabierzmy się do gotowania!

Składniki I potrzebne narzędzia

28 g zakonserwowanych liści  Najlepiej małych liści cukrowych
14 g kwiatów cannabis Wybierz jakość wedle uznania
250 g solonego masła Solone masło = wyższa temperatura topnienia
300 ml wody z kranu Plus około 50 ml na każdą godzinę gotowania na wolnym ogniu)
1x garnek do gotowania Patelnia także dobrze się sprawdzi
1x ostry nóż Aby uzyskać szybsze rezultaty, użyj blendera
1x kuchenka Kuchenka kempingowa w opcji mobilnej
1x ściereczka z muślinu Możesz też wykorzystać dobre sito kuchenne lub inny rodzaj drobniejszej siatki
Pojemniki do przechowywania Szklane wyglądają bardzo ładnie, ale można również użyć plastikowych
Minimum 8 godzin Twojego czasu, maksimum 24 Ze względu na długie gotowanie na małym ogniu

⚠️ Zastrzeżenie: eksperymentujesz na własne ryzyko 

Ten przepis ma na celu pomóc Ci w przygotowaniu bardzo mocnego masła. Wykorzystuje 28 g liści cukrowych i 14 g pąków. Liście i pąki, których użyliśmy w tym przepisie to mieszanka dwóch różnych odmian, z których jedna ma silne wpływy afgańskie i dominujące geny indica, a druga to Cheese. Konserwowaliśmy je w słoikach przez 14 dni.

Jeśli robisz masło konopne po raz pierwszy, możesz spróbować użyć znacznie mniej surowca i poeksperymentować z mniejszą ilością liści i pąków.

Produkcja masła z cannabis zawsze wiąże się z ryzykiem uzyskania produktu o bardzo dużej mocy. Bądź odpowiedzialny i nie spiesz się, aż osiągniesz pożądany efekt. Czasami potrzeba do 3 godzin, zanim cokolwiek poczujesz. Odczekaj dużo czasu, zanim zjesz więcej. Istnieje potencjalne ryzyko zwymiotowania i złego doświadczenia, pełnego zwątpienia, niepokoju i paranoi. Spróbuj się zrelaksować, gdy zjadłeś za dużo, a następnego ranka poczujesz się lepiej.

Nie obsługuj żadnych ciężkich maszyn, w tym samochodów, będąc pod wpływem masła konopnego. Efekt może utrzymywać się do 8 godzin i silnie wpływa na Twoje umiejętności niezbędne do obsługi wszelkiego rodzaju maszyn. Możesz mieć nawet problemy z obsługą kuchenki mikrofalowej.

Stage 1: Znajdź miejsce do gotowania, kup składniki, rozdrobnij surowce

How to Make Highly Potent Cannabutter

Wybierając miejsce do produkcji masła, pomyśl o pysznym, ale ryzykownym zapachu. W zależności od ilości, jakie chcesz wyprodukować, zapach może stanowić niewielki problem. Jest zawsze obecny podczas robienia masła z konopi indyjskich, ale można go zmniejszyć poprzez dobry przepływ powietrza w kuchni. Inną opcją jest przyrządzenie innej potrawy o intensywnym zapachu przy jednoczesnym przygotowywaniu masła. Może to pomóc w zamaskowaniu zapachu konopi.

Posiekaj liście oraz niższej jakości pąki.

Możesz użyć blendera, jeśli nie chcesz używać ostrego noża kuchennego. Twoim celem jest przyjemna mieszanka liści i pąków. Warto użyć przewiewnych i puszystych pąków z niższych gałęzi. Jeśli dążysz do wyższej lub niższej mocy, możesz zwiększyć lub zmniejszyć liczbę pąków. Szczerze mówiąc, możesz uzyskać bardzo dobre wyniki, używając jedynie liści.

Stage 2: Rozpuść masło

Melt Your Butter

Zanim przejdziemy do gotowania, będziemy musieli zdekarboksylować marihuanę. To przekształca niedostępne biologicznie kannabinoidy, takie jak THCa i CBDa, w THC i CBD, które stają się biodostępne. Oznacza to, że po zjedzeniu z łatwością oferują nam swoje cudowne efekty.

Rozgrzej piekarnik do temperatury 104–113°C. Gdy piekarnik się nagrzewa, zmiel marihuanę i umieść ją w szklanym lub ceramicznym pojemniku odpowiednim do pieczenia. Gdy piekarnik będzie gotowy, piecz zioło przez 30–40 minut. Ustaw minutnik, aby o nim nie zapomnieć!

Po zakończeniu wyjmij zioło z piekarnika i połóż na blacie, aby ostygło.

Stage 3: Dodaj swój surowiec I pozwól mu się gotować

Add Your Raw Material And Let It Simmer

Ten przepis został przetestowany przez pozostawienie mieszanki na wolnym ogniu przez 8 godzin. Jeśli zależy Ci na ekstremalnej mocy, możesz pozostawić masło na wolnym ogniu do 24 godzin. Kiedy masz wystarczająco dużo czasu, koniecznie to wypróbuj!

Po stworzeniu swojej mieszanki masła i wody możesz śmiało dodać do niej marihuanę.

Następnie ważne jest, abyś gotował produkt powoli, w bardzo niskiej temperaturze. Nie zakrywając garnka, pozwalamy parze wodnej opuścić mieszankę. Ciepło może również w ten sposób wydostawać się z garnka/ patelni. Woda, którą dodaliśmy na początku z czasem zamieni się w parę wodną, ale masło pozostanie. Jest to bardzo ważne, ponieważ na końcu potrzebujemy masła. Masło jest naszym nośnikiem dla kannabinoidów i THC, dlatego należy je chronić przed nadmiernym ciepłem i parowaniem.

Podczas sprawdzania odpowiedniej temperatury musisz uważnie monitorować powierzchnię swojej mieszanki. Czy widzisz małe bąbelki tworzące się na powierzchni? Są wskaźnikiem odpowiedniego zakresu temperatur. Te małe bąbelki mają tylko kilka milimetrów i różnią się od bąbelków, które powstają w wyniku gotowania w wysokich temperaturach.

Small Bubbles Created in the Cooking of Cannabis and Butter

Oto zdjęcie małych bąbelków, które chcesz osiągnąć.

Należy również sprawdzić, czy ilość wody jest wystarczająca do zanurzenia całego surowca. Jest to ważne, aby uzyskać jak największą ilość THC i kannabinoidów. Ze względu na parowanie, należy dodawać od 50 do 100 ml wody co godzinę.

Po 8 godzinach wolnego gotowania, większość pracy została wykonana. Nadal musisz przefiltrować mieszankę, aby oddzielić surowiec od masła. Twoja mieszanka powinna być teraz ciemna, podobna do tej na tym zdjęciu.

Stage 4: Filtrowanie, przelewanie do pojemników, schładzanie

Filter The Mix, Fill It Into Containers, Cool Down

Jeśli chcesz nadać swojemu produktowi wysokiej klasy opakowanie, możesz użyć różnych rodzajów szklanych pojemników. Dostępny jest spory wybór słoików do konserwacji oraz mniejszych, szklanych pojemników, których można użyć w tym celu.

Przefiltruj mieszankę przez muślin lub inny rodzaj materiału, który oddzieli surowiec od masła. Wlej płyn do wybranego pojemnika i umieść go w lodówce. Po kilku godzinach stygnięcia, wystarczy zdjąć masło z powierzchni, pozostawiając brązowy płyn.

Twój produkt końcowy najprawdopodobniej będzie wyglądał podobnie. Widać, że kolor mieszanki jest ciemnobrązowy, gdy jest w postaci płynnej. Po oddzieleniu brązowej wody od masła zobaczysz to, co umiejętnie stworzyłeś, produkt pełen silnej zielonej pyszności. Baw się dobrze eksperymentując z tym przepisem i pamiętaj, aby być ostrożnym. Nie zjedz za dużo!

Jak dawkować masło konopne?

Produkty spożywcze z marihuaną mogą być bardzo mocne, a haj, jaki wywołują trwa dość długo. Dlatego ważne jest, aby mieć ogólne pojęcie o tym, jak silne będą Twoje artykuły spożywcze.

Obliczenia zaczynają się od zawartości THC w materiale konopnym, którego używasz do produkcji masła. Jeśli wyhodowałeś własne rośliny, prawdopodobnie znasz maksymalną moc swojego zioła. Jeśli kwiaty pochodzą od zaufanego sprzedawcy, który wie, jaka to odmiana, wyszukaj informacji o niej i załóż, że ma ona maksymalną podaną moc. Jeśli nie masz pojęcia o sile używanych kwiatów, przyjmij, że mają 25% THC, tak na wszelki wypadek.

Warto również zauważyć, że w naszym przepisie używamy zarówno ścinek, jak i pąków. Jednak określenie zawartości THC w ścinkach jest bardzo trudne. Jeśli chcesz być precyzyjny, możesz rozważyć użycie tylko kwiatów konopi. Możesz też po prostu użyć matematyki jako ogólnej wskazówki i dodać do przepisu tyle ścinków, ile tylko chcesz!

Zauważ, że tutaj zakładamy, że masło wchłonie 100% THC z zioła, co oczywiście się nie stanie. Ale na pewno wchłonie jego większość, więc potraktuj to jako wskazówkę.

  • Matematyka

Na potrzeby tego wyjaśnienia przyjmiemy, że zioło ma zawartość THC na poziomie 20%. Oznacza to, że 20% masy marihuany to THC. Tak więc na gram (1000 mg) mamy 200 mg THC. Jeśli masz 3 g, będziesz miał w sumie 600 mg THC.

Aby to obliczyć, podziel wagę marihuany w miligramach przez 100, a następnie pomnóż wynik przez procent THC.

Tak więc w przypadku 1000 mg (1 g) marihuany:

1000/100 = 10
10 × 20 = 200

Mamy 200 mg THC.

W przypadku 3 g (3000 mg) konopi:

3000/100 = 30
30 × 20 = 600

Mamy 600 mg THC.

Zmieńmy trochę parametry. Załóżmy, że marihuana zawiera 17% THC i masz 2 g (2000 mg):

2000/100 = 20
20 × 17 = 340

Tak więc 2 g konopi z 17% THC zawiera 340 mg THC.

  • Obliczanie mocy Twojego masła konopnego

Moc przeciętnego produktu z konopi indyjskich to 10–15 mg THC dla zwykłych użytkowników i 15–30 mg THC dla doświadczonych osób. Większe wartości przeznaczone są zwykle dla osób z wyjątkowo wysoką tolerancją na THC (nasz przepis jest bardzo mocny).

Powyższa formuła określa, ile THC jest w Twoim maśle, co pozwala obliczyć, ile masz porcji masła. Lub, idąc o jeden krok dalej, ile masz porcji artykułów spożywczych na ilość zużytego masła.

Tak więc, jeśli w naszym przepisie użyjesz 1 g marihuany z 20% THC, otrzymasz 250 g masła zawierającego 200 mg THC. Jeśli chcesz osiągnąć średnio 10 mg THC na porcję, wymagałoby to 20 porcji, ponieważ po prostu dzielisz całkowitą zawartość miligramów przez zawartość miligramów w jednej porcji:

200/10 = 20 porcji

Ale istnieje małe prawdopodobieństwo, że będziesz jeść samo masło, więc przyjrzyjmy się dawkowaniu w produktach spożywczych.

  • Obliczanie siły artykułów spożywczych z marihuaną

Brownie z marihuaną to popularny produkt z masła konopnego, więc użyjemy go w tym przykładzie.

Załóżmy, że przygotowałeś 250 g masła konopnego zawierającego 200 mg THC. Przepis na brownie wymaga użycia 100 g masła. Oznacza to, że Twoje brownie będzie zawierało 80 mg THC – Twoje 250 g masła ma 200 mg THC, więc 100 g użyte w przepisie ma ⅖ tej wartości.

Jeśli zależy Ci na porcjach zawierających 10 mg , oznacza to, że musisz podzielić brownie na 8 porcji. Gdybyś chciał uzyskać porcje o mocy 15 mg, podzieliłbyś brownie na 5 porcji.

- Co zrobić, jeśli Twoje masło konopne jest zbyt mocne?

Być może zauważyłeś, że w RQS nie użyliśmy 1 g zioła o mocy 20%. Użyliśmy 14 g plus ścinki! Na potrzeby tego przykładu powiemy, że zużyliśmy 14 g kwiatów o mocy 22% do wytworzenia 250 g masła konopnego:

14,000/100 = 140

140 × 22 = 3,080

Oznacza to, że 250 g naszego masła zawiera 3080 mg THC!

Jeśli robimy brownie ze 100 g masła i dążymy do 10 mg THC na porcję, mielibyśmy 123 porcje! Trochę za dużo jak na tak mały przepis!

Powiedzmy, że chcemy przygotować tylko 10 porcji dla kolegów z pracy. Prostym rozwiązaniem jest ustalenie, jak mocny jest 1 g masła konopnego, wykorzystanie ilości potrzebnej na 10 porcji i uzupełnienie reszty przepisu zwykłym masłem.

Aby obliczyć moc THC zawartą w 1 g masła, podziel zawartość THC w miligramach przez wagę masła w gramach:

3,080/250 = 12.32

Oznacza to, że mamy 12,32 mg THC w 1 g masła.

Jeśli nasz przepis na brownie wymaga 100 g masła, a chcemy uzyskać 10 porcji, możemy użyć 10 g naszego masła konopnego, a pozostałe 90 g uzupełnić normalnym masłem! Każda porcja zawierałaby wtedy około 12 mg THC – umiarkowaną dawkę.

Oto 5 najlepszych odmian marihuany do przygotowania domowego masła konopnego

WHITE WIDOW

White Widow to celebrytka świata cannabis i naprawdę zasłużyła na wszystkie wyróżnienia. Uważa się, że ta wielokrotnie nagradzana odmiana pochodzi z Brazylii i została następnie zapylona przez hybrydę indica z południowych Indii. Bez względu na jej prawdziwe pochodzenie, pierwsza relacja o White Widow uprawianej przez człowieka pojawiła się w Niderlandach. White Widow to doskonała odmiana do produkcji masła konopnego. Poziom THC 19% i doskonała równowaga między genetyką indica i sativa oznacza, że haj będzie dobrze zbalansowany, jednocześnie wpływając na ciało i umysł. Efekty umysłowe wzmacniają produktywność i motywację, podczas gdy efekty cielesne zapewniają upalenie i uspokojenie. White Widow jest również znana ze swoich wyśmienitych nut ziemi i sosny, które dodadzą wspaniałego smaku do Twojego masła konopnego.

White Widow zapewnia dobre plony zarówno w pomieszczeniach, jak i na zewnątrz, oferując wystarczającą ilość materiału roślinnego na duże partie masła. Rośliny domowe wytwarzają 450–500 g/m² i osiągają wysokość 100 cm. Rośliny uprawiane na zewnątrz oferują plony 550–600 g na roślinę i osiągają wysokość 190 cm. White Widow kwitnie 8–9 tygodni.

White Widow

White Widow
White Widow S1
450 - 500 gr/m2
60 - 100 cm
8 - 10 tygodni
THC: 19%
Sativa 50% Indica 50%
550 - 600 gr/plant
150 - 190 cm
Wczesny październik
Mocne, Upalające

Kup White Widow

BUBBLE KUSH

Bubble Kush to wariant Bubba Kush, supergwiazdy Royal Queen Seeds, która jest wynikiem skrzyżowania OG Kush z pyszną i słynną Bubble Gum. Bubble Kush zawiera wiele terpenów, które dają intensywny smak ziemi, sosny i słodyczy. Ta odmiana jest idealna do przygotowania masła konopnego, które można później dodać do słodkich przepisów, takich jak brownie, ciasta i inne desery. Haj wywołany przez te produkty spożywcze będzie charakterystyczny dla genów indica, inspirując euforyczne uczucie relaksu psychicznego i fizycznego, a także zwiększony apetyt, który utrzyma Cię blisko kuchni. Zawartość THC na poziomie 19% zapewnia mocne i długotrwałe efekty.

Bubble Kush zapewnia dobre plony, zarówno w przypadku uprawy indoor, jak i outdoor, co czyni ją idealną dla tych, którzy chcą jednorazowo przygotować duże ilości masła. Rośliny indoor wytwarzają do 600 g/m² i osiągają 140 cm wysokości. Rośliny uprawiane na zewnątrz dostarczają do 650 g na roślinę i osiągają wysokość 200 cm. Bubble Kush ma okres kwitnienia wynoszący 7–8 tygodni.

Bubble Kush

Bubble Kush
Bubble Gum x O.G. Kush
550 - 600 gr/m2
80 - 140 cm
8 - 10 tygodni
THC: 19%
Sativa 20% Indica 80%
600 - 650 gr/plant
160 - 200 cm
Późny wrzesień
Klarowne, Relaksujące fizycznie, Upalające

Kup Bubble Kush

OG KUSH

OG Kush to niewątpliwie jedna z najbardziej znanych i cenionych odmian cannabis, która pojawia się w hitowych filmach i produkcjach muzycznych. Jej sława jest zasłużona, ponieważ OG Kush to prawdziwe arcydzieło genetyczne wywodzące się z enigmatycznych odmian rodzicielskich Chemdawg, Lemon Thai i Pakistani Kush. Wypełniona aromatami cytrusów, sosny i owoców, OG Kush doskonale pasuje do każdego przepisu wykorzystującego masło konopne, oferując bogactwo aromatu. Dominująca w geny indica natura tej odmiany zapewnia relaksujący haj, który przyklei Cię do kanapy. Zjedzenie produktu spożywczego z dodatkiem odmiany OG Kush wieczorem spowoduje medytacyjne i błogie stany umysłu.

OG Kush zapewnia plony do 475 g/m² i osiąga 160 cm indoor. Preferując łagodny klimat na zewnątrz, zapewni plony w wysokości 550 g na roślinę i osiągnie 220 cm. Ma krótki okres kwitnienia, od 7 do 9 tygodni.

OG Kush

O.G. Kush
Chemdawg x Lemon Thai x Pakistani Kush
425 - 475 gr/m2
90 - 160 cm
7 - 9 tygodnie
THC: 19%
Sativa 25% Indica 75%
500 - 550 gr/plant
180 - 220 cm
Październik
Polepszające nastrój, Uspokajające

Kup O.G. Kush

SHERBET QUEEN

Sherbet Queen zdobyła swój kuszący tytuł królowej dzięki niezaprzeczalnie pysznym kwiatom. Profil terpenów w tych pąkach tworzy głęboki smak owoców leśnych, który naprawdę rozpala kubki smakowe. Dominacja genów indica zapewnia relaksujący i terapeutyczny haj przeznaczony na wieczór. Jej bogaty smak świetnie sprawdzi się w przepisach, w których masło konopne może wzmocnić zarówno smak, jak i działanie produktów spożywczych. Wysoka zawartość THC oznacza, że ta odmiana powinna być zarezerwowana dla doświadczonych, ponieważ jej siła ulega wzmocnieniu w formie jadalnej.

Sherbet Queen uprawia się bardzo przyjemnie; to odporna odmiana, która wymaga od hodowcy niewielkiego zaangażowania. Wysoka odporność na infekcje grzybicze sprawia, że jest wytrzymała, a najlepiej rozwija się w ciepłym klimacie na zewnątrz. Sherbet Queen będzie gotowa do zbiorów pod koniec września lub na początku października.

Sherbet Queen

Sherbet Queen
Pink Panties x Sunset Sherbet
450 - 525 gr/m2
80 - 120 cm
8 - 10 tygodni
THC: 24 %
Sativa 15% Indica 85%
450 - 500 gr/plant
140-180 cm
Październik
Ciężkie, Klarowne, Uspokajające, Usypiające

Kup Sherbet Queen

SOLOMATIC CBD

Solomatic CBD to odmiana bogata w CBD, która jest idealna dla osób poszukujących wysokiego poziomu kannabidiolu do przygotowania masła konopnego. Odmiana ta zawiera niebotyczny poziom CBD wynoszący około 21%, przy minimalnym poziomie THC wynoszącym około 1%. Ten imponujący stosunek CBD do THC wynoszący 21:1 umożliwia tworzenie wysoce terapeutycznych produktów spożywczych, bez żadnego efektu psychotropowego. Kwiaty tej odmiany wzbogacą produkty spożywcze o smaki sosny, imbiru, słodyczy i owoców. Tak wysokie dawki CBD będą wspierać jasny i klarowny sposób myślenia.

Solomatic CBD jest również bardzo łatwa w uprawie, ponieważ jest odmianą kwitnącą automatycznie, co oznacza, że nie potrzebuje zmiany cyklu światła, aby przejść od fazy wzrostu do fazy kwitnienia. Jako skrzyżowanie Diesel CBD Auto i Asia CBD Auto, jest w stanie szybko przejść przez swój cykl wzrostu, osiągając gotowość do zbiorów w zaledwie 9–10 tygodni od posiania nasion.

Solomatic CBD

Solomatic CBD
Diesel CBD x Asia CBD Auto
150 - 200 gr/m2
50 - 100 cm
7 - 8 tygodni
THC: 1%
20% Sativa, 70% Indica, 10% Ruderalis
30 - 80 gr/plant
60 - 100 cm
10-11 tygodni po wykiełkowaniu
Klarowne, Lekkie

Kup Solomatic CBD

MASZ 18 LAT LUB WIĘCEJ?

Treści na RoyalQueenSeeds.com są odpowiednie jedynie dla osób dorosłych i są zarezerwowana dla osób pełnoletnich.

Upewnij się, że znasz prawo obowiązujące w swoim kraju.

Klikając WEJDŹ, potwierdzasz,
że masz ukończone
18 lat lub więcej.